Kører dit team fast i de samme diskussioner og frustrationer? Har I mistet fokus på jeres kunde/produkt?
Er der nogen ting i dit team, som bliver ved med at være et problem, og som I ikke rigtigt kan få løst? Er du lidt træt af det, og ved faktisk ikke, hvad du skal gøre. Alle de råd du fra fra dine leder-kollegaer enten har du prøvet eller de passer ikke på dit team?
Nogen gange kan det være nyttigt at få friske øjne på et problem, og få hjælp udefra.
Vi har sammen skabt den team og -lederkultur, vi har i dag, og derfor kan det være svært at se vores eget dysfunktionelle mønster, og især svært at få sat ord på det, og hvad skal vi så gøre herefter? Det kan føles som at åbne noget svært, og som om der er et hul på den anden side. Så kan det være nemmere at forsætte som nu, men så vokser vores problem sig bare større og medarbejderne og måske også lederen mistrives. Teamet bliver svært at samarbejde med for andre teams, og vores produkt eller kunde får ikke nok opmærksomhed, og det er jo egentlig derfor vi arbejder. For at skabe gode resultater for vores kunder/borgere/produkt afhængigt af hvilken organisation vi er i.
Hvad er symptomerne og hvad er problemet egentlig?
Det er min erfaring, efter at have set rigtig mange teams i løbet af de sidste 15 år, at symptomerne på mistrivsel er mange. Når vi arbejder på at løse symptomerne, så lukker vi måske en ting, men vi får blot øje på nye symptomer, og nye ting popper op. Vi bliver ikke rigtigt tilfredse, eller kommer til at trives af det.
Årsagen er årsagen
Når vi går lidt dybere fra symptomerne, og bruger tid og energi på at finde kernen af problemerne, så løser vi mange symptomer på en gang, og nogen ting som før var irriterende, er slet ikke vigtige mere.
Mening i arbejdslivet
Fordi vi har fået en ny forståelse for hinanden, og vi hænger sammen som team på et nyt niveau. Loyaliteten og empatien er større, og vi er villige til at gå langt for vores kollegaer og team. Vores produkt og kunde kommer i fokus, og vi føler vi har en fælles mission, og gør en forskel for mennesker og vores virksomhed med vores arbejde. Det giver mening for os.
Hvad er min inspiration
Jeg startede med at lave team workshop da jeg var Scrum Master for mit første team i 2012, og vi lærte at arbejde agilt. Det blev et rigtigt stærkt team, og det inspirerede mit til at arbejde med flere teams og afsøge hvad andre gjorde. Jeg stødte på Patrick Lencioni, som er en amerikansk forfatter, der har specialiseret sig i teams, deres dysfunktioner og hvordan et team bliver et high performing team. Jeg har suppleret med min danske kultur, baggrund som NLP coach og spørgsmål med ressource forsætninger. Det gør at jeg i dag har et stærkt koncept for teamudvikling, og hvordan lederes rolle forandres i forhold til teamet.
Hvordan arbejder jeg
Vi tager en indledende snak om jeres team, leder og organisation. Hvad I ser som problemerne, og hvor I gerne vil hen. Evt. kan jeg komme ud og besøge jer i jere organisation, og møde teamet.
Når jeg laver workshops sætter jeg en tryg ramme, som vi alle kan arbejde i.
Jeg arbejder med faciliterede øvelser, hvor alle får lidt tid til at reflektere og præsentere deres input. Så alle kommer til orde, og føler sig involveret.
Jeg foretrækker at have alle deltagerne i samme rum, men jeg holder også workshops online, hvis teamet er spredt over flere landegrænser og kontinenter.
Hvordan forløbet kan se ud
- Indledende samtale
- Planlægning af forløb med datoer og pris
Første Teamdag med workshops – Team dynamik og årsager til dysfunktionel adfærd
- Indledning: Indlæg om teamdynamik
- Hvordan ser drømme teamet ud
- Min personlige historie: Hvert teammedlem deler ud fra nogen spørgsmål lidt om deres baggrund
- Hvad er symptomerne på vores dysfunktioner? Herfra finder vi årsagerne
- Hvordan vi arbejde videre med vores årsager
Hjemmearbejde imellem teamdag 1 og 2:
- Teamet arbejder i iterationer med indsatserne på årsagerne
- Retrospective: Opfølgning på indsatserne, og hvad næste skridt er
Anden Teamdag med workshops – Det ressourcestærke team
- Retrospective: Hvor er vi på indsatserne? Er der brug for mere arbejde på indsatserne?
- Feedback kultur: Hvordan får vi en god feedback kultur hvor vi åbent og kærligt deler gode ting, og ting der kan forbedres, hvor vi går efter bolden, men også forstå at have blik for hinandens ressourcer, og hvordan vi hele tiden bygger hinanden op.
- Vi laver øvelser, og afprøver forskellige modeller og niveauer
Hvis der er behov for det og I er nysgerrige på mere
Tredje Teamdag med workshops:
- Hvordan tager vi gode diskussioner i teamet/Visions workshop
- Teamets og opgavernes cyklus
- Hvordan prioriterer vi sammen teamets opgaver
- .. eller hvad I har behov for
Plads i organisationen til teamet kan vokse
Der hvor jeg har set teams have de allerbedste betingelser, er hvor jeg også har haft lederen i et individuelt coaching forløb. Der er brug for sparring og coaching på, hvordan lederen vokser i den nye lederrolle og giver teamet den frihed, plads og tillid de har behov for, for at kunne vokse og udvikle sig. Vi laver en individuelt plan, som passer dig.
Mere info
Hvis du er interesseret i at høre mere an du kontakte mig her på info@astriddahl.dk